Newsletter 8, 24 juni 2003.

03 juli om 19u30, openingsdefilé, expositie en debat met Veerle Windels
Y.oung A.rt H.appening: springplank voor nieuwe lichting Belgische ontwerpers.


"De jonge creatieve geest de kans geven zich te uiten aan een breder publiek " dat is één van onze doelstellingen.
Daarom stellen op 3 juli aanstaande de Afgestudeerden van de Academie voor Schone Kunsten Gent (mode-textiel) en Antwerpen(juweel - edelsmeden) hun werk aan jullie voor.

Tijdens een defilé, installaties en een performance zullen de jonge ontwerpers die avond hun eindcollecties showen. Nadien is er een interactief debat met de gerenommeerde mode journaliste Veerle Windels. Zij gaat op zoek naar hun drijfveren, inspiratie en voorbeelden.

De nog jonge Gentse Academie afdeling Mode & Textiel viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Voor de Y.A.H.appening wordt een selectie gemaakt uit werken van de laatstejaars studenten. De "meesters in de mode" zijn An Breugelmans, Sofie Durnez & Matthias Wyckhuys. De textielkunstenaars zijn Jo Goossens, Eva Pannecoucke, Els Belligh, Marie-France De Froy, Miete Vandendriesche.

De afdeling juweel en edelsmeden uit Antwerpen bewijst met haar werk dat een juweel een kunstvorm/installatie op zichzelf is en niet (langer) een accessoire van de mode. Titels als 'ziltig goud', 'verlossing door bescherming' lichten alvast een tipje van de sluier. Met werken van Heide Winne, Maartje Van Bourgognie, Dries Lambert, Bloeme De Smet, Katie Merlier, Marlies Davans, Sara De Saeger, Klaartje Patteet en An Peers.Bloeme De Smet: Sensorical Sensation.


Reservatie voor deze unieke avond is gewenst via mail of via 09/240.11.11. Nadien kan U in de kunst galerij tot 3 augustus de collecties en installaties bezichtigen. Tijdens deze maand kunnen deze unieke stukken eveneens aangeschaft worden.
Kleding Kunst Juwelen Accessoires Producten
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat U of iemand met uw emailadres zich ingeschreven heeft via de website van Ingrid Van Renterghem. Mocht U niet langer onze nieuwsbrief willen ontvangen klik dan hier en we verwijderen U uit ons email bestand.
Ingrid Van Renterghem, Kortrijksesteenweg 224, 9830 Sint-Martens-Latem, 09/240.11.11
Open: van dinsdag tot vrijdag: 11u - 19u, zaterdag: 11u - 18u, zondag: 13u - 18u.
Kaat Tilley - Dirk Bikkembergs - Sofie d'Hoore - Chris Janssens - Jean Paul Knott - marien perez - Christophe Coppens
Wouters & Hendrix - Kaat Tilley Jewels - Ilse De Keulenaer - Kuppers en Verheyden
Mer du Nord - Rue Blanche - Vranken - Daskalidès - Decant'Air - Brésor - Eaulala