Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Wie is CHRIS JANSSENS?

De collectie bekijken
Augustus 2002

Chris Janssens De 34-jarige Antwerpse Chris Janssens begint haar veroveringstocht 8 jaar geleden. Samen met haar man reist ze het land af met een kleine collectie pulls, die ze verkoopt onder de naam "Let It Be". Vanaf het eerste seizoen staan de mooiste boetieks van BelgiŽ op haar klantenlijst.

Ervaring had zij voordien opgedaan bij o.a. Strelli, waar Chris de reeks "22 octobre" tekende. Die periode gaf haar de nodige dosis zelfvertrouwen om zelfstandig te beginnen. Door haar aanstekelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen veroverde zij langzaam maar zeker haar plaatsje op de markt. Op aandringen van klanten gaf zij haar eigen naam aan de collectie; Chris Janssens was geboren. De collectie groeide gaandeweg uit tot een "total look" voor zelfbewuste, modegevoelige, toffe vrouwen. Chris investeerde heel wat tijd in het op punt stellen van de pasvorm. Zij gaat ook steeds op zoek naar betere garens, mooiere stoffen, een subliemere afwerking. Deze voortdurende inzet en verbetering werpen hun vruchten af. In '97 opent Chris Janssens een pilotshop op een toplocatie in haar geboortestad Antwerpen. Enkele jaren later is de tijd rijp voor de aankoop van een schoolgebouw dat zij omtovert tot een smaakvol modecomplex met een showroom, een atelier, een stockageruimte en kantoren. Op de bovenste verdieping woont Chris met haar man en intussen 3 kindjes; Nolan, Ena en Ilana.

Dankzij het enthousiasme van Chris ťn haar medewerkers groeit het bedrijf vanzelf. De volgende stappen komen spontaan. Na de Belgische markt, waar zij in veertig winkels vertegenwoordigd is, infiltreert zij in het buitenland: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, ItaliŽ, Engeland en zelfs Japan. Elk kledingstuk met een label van Chris Janssens wordt echter nog steeds geproduceerd in eigen land. Haar handgebreide pulls worden met veel vakmanschap in een Belgisch atelier vervaardigd. Eigentijds borduurwerk en eigen zeefdrukken op zijde zorgen vaak voor een finishing touch, een persoonlijk detail.

Genieten van het creŽren van elke volgende collectie blijft voor Chris essentieel. Een goede verstandhouding met de klanten is eveneens een conditio sine qua non. Zolang er aan deze voorwaarden voldaan wordt, zullen er nog vele mooie collecties volgenÖ