Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
JEANPAULKNOTT

LIEFDE
GEVOELENS
AFWEZIGHEID
PASSIE
TEGENSTELLING
AFSCHEID
SPANNING
WAARHEID
STRAK
LEVEN
Foto's: Etienne Tordoir.
Meteen na het behalen van zijn diploma aan het Fashion Institute of Technology van New York in 1988 , wordt Jean-Paul Knott stylist bij Yves Saint Laurent. In de tweede helft van de jaren 90 tekent hij de Yves Saint Laurent Rive Gauche collectie en assisteert Monsieur Saint-Laurent voor de Haute Couture collectie. In 1999 creërt Jean-Paul Knott zijn eigen prêt-à-porter de luxe label " JEANPAULKNOTT " in Brussel. De jaren in dienst van een grootmeester in de couture vormden de aanloop tot de vaste wil en het vakmanschap om zijn persoonlijke creaties aan de wereld te openbaren. In januari en oktober 2002 showt Jean-Paul Knott zijn eerste collecties In Parijs. Samen met zijn vrienden artiesten creërt hij evenementen die naast de voorstelling van zijn ontwerpen , vrienden fotografen hun visie op de collectie laat weergeven ,of in het kader van de Nokia Fashion Hall zijn vriend Karel Balas vraagt om een video-installatie te ontwerpen. De eerste presentaties zorgen meteen voor heel wat positieve media-aandacht. De " luxe basics " (Dépêche Mode ) " vallen zowel bij pers als aankopers in de smaakt wat resulteert in een aantal belangrijke verkoopspunten wereldwijd. Intussen blijken de eerste aankopers trouw te blijven aan het " Jeanpaulknott " label. In maart vorig jaar waagt Jean-Paul Knott zich aan zijn eerste officiele défilé in het Carrousel du Louvre , op uitnodiging van de Chambre Syndicale de la Couture et du Prêt-à-Porter. Suzy Menkes, gereputeerd modejournaliste schrijft in de " Herald Tribune " dat " deze moderne collectie tot het beste behoort dat ze dit seizoen in de vier modesteden gezien heeft ". 2001 is druk : Jean-Paul Knott wordt artistiek directeur van " Krizia ", in samenwerking met Mariuccia Mandelli, die het bedrijf oprichtte. Hij ontwerpt de " Krizia Top " lijn en bovendien vraagt Maurice Béjart om de kostuums te ontwerpen van zijn nieuwe ballet" Lumière " ( première juni 2001 in Lyon , hernemingen in september, Parijs ). Een race tegen de tijd, maar artistiek een enorm bevredigende opdracht.
Tussendoor vindt Jean-Paul Knott de tijd om in september zijn frans bedrijf op te richten, en zijn Parijse studio en showroom te installeren.
10 oktober stelt Jean-Paul Knott zijn vierde collectie voor in het Carrousel du Louvre, tijdens de défiléweek Lente/Zomer 2002.
Ook 2002 staat bol van de nieuwe projecten. Op 8 maart presenteert Jean-Paul Knott zijn Herfst/Winter 2002-2003 collectie, deze keer in de intimiteit van een showroom. En meteen daarna belanden we bij de opening van zijn Lente/Zomer 2002 collectie in de Modo Boutiqk. Het is voor het eerst dat de collectie Jeanpaulknott in België verkocht wordt, dankzij het initiatief van de vzw Modo Bruxellae en de steun van Edouard Vermeulen van het Huis Natan, die belangeloos zijn winkel in de Dansaertstraat ter beschikking stelt.
Naar goede gewoonte omringt Jean-Paul Knott zich met het werk van zijn vrienden, de schilder Waty, de fotograaf Karel Balas , de brillenontwerper Xavier De Rome voor X Création en vanaf 28 maart de jonge ontwerpster Aleksandra Paszkowski voor een gelimiteerde Lee Cooper collectie.
Origineel artikel van
www.modobruxellae.be
info@modobruxellae.be