Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Annemie Verbeke Herfst Winter 2004 - 2005
Datum: 30 juli 2004

KVINNODRÖM

Of vrouwendroom, de nieuwe wintercollectie van Annemie Verbeke, ontstond uit fascinatie voor de figuur van de vrouw in Ingmar Bergmans wereld.

Beide brengen ze een ode aan de vrouw in al haar complexiteit, met als rode draad haar elegantie, schoonheid en soms ondoorgrondelijke veeleisendheid.
Het gebruik van de snowstar als grafisch element in prints op jersey jurken en in broderieën op handknit sweaters vormt een directe knipoog naar het Zweden van Bergman.

Comfort en couture worden verenigd in deze collectie: het gebruik van tricot in de gedaante van een fourrure-aandoende kraag, helemaal gecrocheerd, werkt perfect als detail bij een fijne herinterpretatie van de chemisierjurk in poplinkatoen.
De immer-aanwezige expressiviteit van de vrouw wordt opnieuw onderstreept door de omkeerbare rok, overdag gedragen in combinatie met tricot, 's avonds binnenstebuiten gekeerd tot een satijnglanzen eyecatcher in combinatie met een extrafijn haltertopje.

Taille en heupen worden zowel in tricot als in de geweven stukken geaccentueerd: handknit cardigans met lange tailleceinturen, broeken en rokken met verhoogde tailleband en fijn ceintuurtje geven het gehhel een extra vrouwelijke uitstraling. Niet allen de combinaties van dikke wol met fijne jersey springen in het oog, maar ook in de tricot wordt gespeeld met elegantie. Een dikke kabeltrui heeft fijne mouwtjes meegekregen zodat niet alleen het bovenlichaam smalller en eleganter lijkt, maar ook de vest erboven makkelijker zit.

In de steeds aan de oppervlakte zwemmende kleurenkeuze van de collectie vinden we een paar opmerkelijke accenten terug: currygeel, pandoraroze en indigoblauw, alsof de witte sneeuwsterren plots hun kleuren vrijgeven door de zon.