Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Christophe Coppens winter 2003 - 2004
Datum: Zaterdag 23 augustus 2003

FRAGMENTEN WORDEN VERHAAL

Een collectie die samengesteld is uit fragmenten. Dat was het vertrekpunt van de huidige zomercollectie van Christophe Coppens. Het verenigen van impressies en herinneringen bleek een onuitputtelijke inspiratiebron. Deze winter heeft hij een vervolgverhaal op de vorige fragmenten-collectie geschreven. Letterlijk zelfs : hij heeft de jonge, beloftevolle Amerikaanse schrijfster Alice Evermore de opdracht gegeven om een kortverhaal te schrijven rond elementen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Het zijn voorwerpen die hem geïnspireerd hebben voor zijn accessoires: een oosters tapijt, een masker, een glasraam, een papieren ketting… Elk accessoire uit de collectie komt voor in het verhaal dat gebundeld is in een miniboekje met een kaft van zwart fluweel met zilveren letters.

"Het boekje is het enige verhaal dat ik rond de collectie wil brengen," zegt Christophe Coppens. "Geen enkel accessoire hoeft uitleg, het staat op zich. De collectie splitst zich steeds sterker uit in een prêt-à-porter lijn en een couture-lijn. De prêt-à-porter lijn is bewust heel toegankelijk gehouden, zowel qua vormgeving als qua prijs. Ik heb gewerkt met mooie stoffen van vroeger, en ook met knusse, warme materialen zodat je echt kan schuilen in je hoed en je sjaal.."

Opvallend in de wintercollectie van Christophe Coppens zijn de talrijke prints. Zoals motieven van oosterse tapijten die bedrukt zijn op zwaar katoen. Of schitterende motieven van glasramen. En de schakels van een papieren feestslinger- ketting. Als knipoog naar de grote labels werkt Christophe Coppens ook met logoprints. Mutsen en sjaals in prachtige wol maken de collectie heel draagbaar.

De accessoirecollectie van Christophe Coppens heeft haar eigen herkenbare stijl maar kan perfect geplaatst worden in een brede modecontext. Stoffen, kleuren en texturen weerspiegelen de trends binnen elk draagmoment. Een gedroomd modeaccessoire dat elk silhouet extra uitstraling geeft.