Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Kuppers & Verheyden?

De collectie bekijken
Juni 2003

Kuppers & Verheyden Het Ontstaan.

Alle tassen die we presenteren zijn ontstaan nadat we in 2001 geselecteerd werden voor 'Toegepast 7', een prijs van Provincie Limburg voor afstuderend talent. Omdat we met het geld meer wilden doen dan bijvoorbeeld op vakantie gaan besloten we het geld samen op een rekening te zetten om onze eigen tassencollectie te ontwerpen. Collection 01. is het resultaat.

De Producten

Gedurende het ontwerpproces waren er drie lijnen die steeds terug kwamen. Dit resulteerde in drie mini-collecties van drie tassen met een verschillende maar tegelijk gelijkaardige uitstraling.

Agenda, Eleanora en Rainer uit volnerf tuigleder ogen robuust maar hebben een zacht karakter door hun ronde vorm. Door zo weinig mogelijk andere materialen te gebruiken blijven de ontwerpen bij de essentie en ontstaan er originele oplossingen voor het handvat en de sluiting. De naden zijn gestikt met een uiterst zeldzame en onbekende steek waarbij het leder loodrecht op elkaar verbonden wordt. De nieuwe vormentaal in leder die hierdoor verkregen wordt is een bron voor vernieuwing in deze sector.

De avondtassen, Gladys, Libelya en Delayla, uit semi-glanzend boxleder zijn ontworpen met een sterke vrouw in gedachten. Ook hier is er een hoofdrol weggelegd voor de lederen koord uit één stuk die dienst doet als sluiting, draagriem en decoratie. De rode voering geeft het geheel een uitdagend karakter en zorgt ervoor dat de spullen van de dames beter gevonden kunnen worden.

Brian, Stephen en Tim uit regenbestendige, gewaxte katoen voelen olie-zacht aan (omwille van de wax), maar hebben een eerder 'droge', baggy look. Hun vorm wordt gedeeltelijk bepaald door de inhoud die onthuld kan worden door de lange ritsen te openen.

De verpakkingen die bij de tassen geleverd worden zijn ook tassen op zich. Een draagzak op maat uit stof beschermt de tas en zorgt voor een afgewerkt en doordacht geheel.

Momenteel zijn we bezig aan de nieuwe collectie, die waarschijnlijk op punt staat vlak voor de VITRINE dagen. Voor ons een geschikte manier om de eerste reacties en kritieken te horen, op een informele manier, alvorens ze in de winkels te koop aan te bieden.

Van idee tot afgewerkt product houden we alles zelf in handen. Enkel het stik en snijwerk wordt uitgegeven omdat we niet over de industriele machines beschikken. Alle gebruikte materialen komen uit Vlaanderen, zelfs het leder wordt hier gelooid.