Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Christophe Coppens winter 2006 - 2007
Datum: 16 september 2006

Na de his-and-hers collectie van zomer 2006 brengt Christophe Coppens voor volgende winter weer twee afzonderlijke collecties, een typische mannenlijn in rustige kleuren enerzijds en een collectie vol ingehouden chique voor vrouwen anderzijds.

Mannen winter 2006-2007 : warmte voor strenge winters

I’m in the garden

Accessoires waarmee je op een winterse dag in de tuin de grond omspit om vervolgens de stad in te trekken met dezelfde sjaal op je deftige pak.
Countrylife meets citylife.
De basics die Christophe Coppens seizoen na seizoen opgebouwd heeft, blijven behouden in de collectie. De basiskleuren zwart, marineblauw en bruin worden aangevuld met bordeaux en groen.
Qua stoffen oogt de collectie heel landelijk: tartan, ruiten en tweeds zijn alomtegenwoordig. Christophe Coppens brengt een nieuwe interpretatie van de bompahoed en veel petten in al hun verscheidenheid. Maar ook gekledere hoeden om boodschappen te doen in het dorp of een speciaal zondags exemplaar. Handschoenen met Schotse ruiten en warme kleren als accessoires die je helemaal induffelen, een trui, een T-shirt met lange mouwen en een cardigan om rustig je pijp te roken bij de haard na een namiddag snoeien in de tuin. Kleren en accessoires die het idee van gezelligheid en strenge winters oproepen. Je haalt ze een na een uit de kast, wanneer je er zin in hebt. Mix het en het matcht. Zonder moeite.

Vrouwen winter 2006-2007 : newstalgia troef

Mums Wardrobe

Ze doet dromen van vroeger maar echt nostalgisch is ze niet, de damescollectie van Christophe Coppens. Daarvoor is ze te vernieuwend. Als een jonge vrouw die snuffelt in de oude kleerkast van haar moeder en er enkel dingen uitpikt die haar raken. En die ze combineert met haar moderne kleren. Een broche voor op dat jasje, niet meer, niet minder.

Ze herinnert zich de geur van poeder en zwarte zeep, toen ze de vakanties doorbracht in het warme huis van haar grootmoeder, bol van art deco. En haar oma die haar nooit de deur liet uitgaan zonder dikke muts en sjaal. En hoe mooi ze die zwanen en de kippen in de tuin vond. En grootvader die nooit het huis verliet zonder hoed en die schaak speelde met grootmoeder. Ze waren mooi samen.

Ze ontdekt mousseline sjaals, een bolero met borduurwerk voor op haar jeans. En een bloes in een mooie stof en nog een rok die ze kan combineren met andere stukken. Een rok als een accessoire, een bloes als een accent. En de essentie van parels en kristallen die doen dromen van toen.
De kleuren lijken een beetje vergaan: jade, goudbeige - zo subtiel dat het optisch bijna versmelt met de huid - en parelgrijs. Een collectie die eclectisch is en toch een eenheid vormt. Je kiest volgens de nood en de mood van het moment, een rok en een broche, of een feesthoed en een tas. Schoonheid hoeft geen krans, ze staat op zich. Het is goed zo.