Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Ellen Verbeek, herfst - winter 2004 - 2005
Datum:30 juli 2004

Voor haar wintercollectie 04-05 laat Ellen Verbeek zich inspireren door de behoefte aan magie en het verlangen naar de natuur.

Het centrale thema van de collectie is Voodoo, vertolkt in materialen met een magische waarde die direct voortvloeien uit de kracht van Moeder Natuur.

De houten handvaten van de tassen zorgen voor een warme uitstraling, een "wilde" look. De magie komt ook sterk tot uiting in de vormen. Grote, losse lappen leer, uitgesneden in grillige punten, dienen als sluiting en geven de tassen een nonchalante vrouwelijke look.

Ellen Verbeek werkt hier met twee soorten leer. Het eerste is natuurlijk gelooid en krijgt een waxfinish die voor een licht glanseffect zorgt. Het materiaal is glad en egaal van structuur, wat een jonge look geeft. De kleuren zijn brons, taupe en metaalzwart.

De tweede leersoort is een ultrazacht nubuck met grote croco-print. De combinatie van de print en het suède geeft de tassen een bijzonder effect. Hier wordt met zwartgrijs, kastanjebruin, cognac en een bijna wit lichtbeige gewerkt. De combinatie van deze tinten met het donkere hout schept een rijk, warm herfstgevoel.

Met haar soepele leersoorten, grillige uitsnijdingen en houten handvaten heeft deze collectie een ultravrouwelijke, wilde en nonchalante uitstraling.

Nog meer modellen: tassen die gekruist over het lichaam worden gedragen, grote, soepel vallende modellen met flappen leer als sluiting, en een tasje dat volledig kan worden dubbel geplooid, waarbij de plooi in het midden als sluiting dient. Dit model is ideaal als avondtasje maar ook voor dagelijks gebruik.

Binnenin zijn de tassen voorzien van een fijn zakje met rits en een lang leren bandje met sleutelhanger.