Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Ellen Verbeek, lente - zomer 2004
Datum:21 januari 2004

Protection is het centrale thema van de zomercollectie 2004 van Ellen Verbeek.

Met dit thema speelt de collectie in op het onveiligheidsgevoel dat sterk leeft in een moderne maatschappij. Een maatschappij die alles kan geven behalve een gevoel van veiligheid.

Verbeek wikkelt haar tassen in een subtiel web van fijne bandjes van zacht leer, die als een wrap om de tas heen zitten. Ze zorgen voor een extra cocoon rond het eigenlijke model. Deze kleine protection belts kunnen naar hartelust worden verschoven, zodat het volume van de tas verschillende gedaantes krijgt. Je wordt als drager zelf ontwerper, door de bandjes te verstellen en zo je tas te personaliseren naar de vorm die je het beste ligt.

Leuke details zijn de zilveren gespen, die de tassen dat ietsje meer cachet geven, en de terugkeer van de bandjes in de afwerking van het handvat. Disharmonie en harmine, symmetrie en assymetrie gaan hierbij hand in hand.

Het leer waarvan de tassen vervaardigd zijn is van uiterst zachte kwaliteit. De modellen sluiten bij het dragen nauw aan bij de vorm van het lichaam, zoals we dit bij ev gewend zijn.

De tassen met gelochten leer krijgen een orientaals tintje. Tientallen fijne bandjes worden tot een exotische draagriem gebundeld en gevlochten. De tassen zelf zijn met een lederen veter bewerkt: oosterse dromerigheid en westerse vaagheid vinden elkaar.

Andere modellen hebben een handvat van een met leder bewerkt nylon, dat een eigentijdse sportieve look geeft. Speciaal zijn hier de bewerkingen op de eigenlijke tas, waarvan het leer met kleeftechnieken geplisseerd is.

Het kleurenpallet is opgebouwd rond het centrale icewhite, een kleur die neutraal is maar tegelijk opvallend en verfrissend. Dat ijswit wordt aangevuld met warm taupe. Zilver is de kleur van met het hoogste glamour gehalte, terwijl sober zwart de details, riempjes en gespen beter doen uitkomen.