Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty E-outlet
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Lorenzo Lebon, zomer 2006
Datum:23 januari 2006

Lorenzo Lebon : waarom willen vrouwen zijn huid?
De ontwerper

De tassen van Lorenzo Lebon houden het bij gracieuze klassiek met een tikkeltje ironie. De eigenzinnige ontwerper houdt van innovatieve concepten en zoekt zijn materialen en ideen waar weinigen de moed hebben zich te begeven.

Deze pionier van de zuiverste soort was een van de eerste om de dogmas rond handtassen met plezier over boord te werpen. Dit leverde hem een stofvrij en vooral gedurfd imago op.

De eerste wapenfeiten van Lorenzo dateren van 1991, wanneer hij na de noodzakelijke opleiding in de modescholen zijn eigen tassencollectie lanceert. Zeven jaar later slaat hij een andere weg in, op vraag van een groeiend aantal kledingmerken dat zijn merk interessant genoeg vindt ter aanvulling van de eigen collecties.

Tuk op nieuwe ervaringen en verrijkende ontmoetingen stelt hij zijn talent en creativiteit in dienst van anderen.

Vandaag drijft zijn onstuitbare verbeeldingskracht en onverzadigbare creativiteit zij sturen zijn ideen en alter ego hem naar aan nieuw vertrouwd en dierlijk concept: de huid.. Het leder is zijn lievelingsmateriaal waarmee hij tassen maakt die lak hebben aan voorschriften en conventies. Lorenzo en zijn tassen : een passie recht uit de buik.

Concept

Lorenzo Lebon heeft slechts een leitmotiv : hij laat zijn tassen spreken. Of eerder roepen. Want wij zijn doof voor de oorsprong van de tas. Een lederen tas dankt zijn leven immers aan dat van een dier. Lorenzo wil iedereen hiervan bewust maken, in de eerste plaats al wie de huid op zijn eigen huid draagt.

De vooruithollende technologie en de verbeten race naar luxe verblinden ons en doen ons het voornaamste, de oorsprong vergeten!

Met zijn tassen wil Lorenzo ons deze boodschap meegeven. De voering is bedrukt met een harmonieuze trompe-lil van spieren, ingewanden en kraakbeen. Lorenzo denkt vanuit de buik. Zijn tassen vertellen het en blijven het herhalen, iedere collectie opnieuw. Hij wordt gestuwd en gestuurd door slechts een obsessie: u wakker maken.

Gevoelige zieltjes onthouden zich beter. Lorenzo, de estheet, is erin geslaagd om het eerder rauwe van de voering met grafische kunde te verzachten en het geheel de nodige glamour mee te geven.

Lorenzo Lebon: een punker wiens stoppen niet doorgeslagen zijn.

De collectie

Dit seizoen zijn de tassen transformeerbaar: de tassen kunnen op verschillende manieren gedragen worden, in functie van het humeur of de omstandigheden.

De Zomercollectie 2006 van Lorenzo Lebon is opgebouwd rond drie themas.

Het 1e thema bestaat uit omkeerbare tassen met leder aan de ene zijde en stof met een print van een gevild lichaam aan de andere zijde. De vele kleuren (rood, roze, turkoois, grijs) verzachten het beeld van het rauwe vlees en geven het geheel een glamoureuze toets.

Deze tassen zijn ideaal bij elk humeur en alle gemoedtoestanden: het leder doet het uitstekend bij brave en ingetogen momenten, de stof is avontuurlijker en heeft een hoog punkgehalte.

De 2e thema omvat tassen in fijn, gespikkeld leder dat als papier aanvoelt. De vele fronsen zorgen voor veel volume en geven de tassen een zeer vrouwelijke look.

In het 3e thema vinden we tassen in dik, bekrast, ingekerfd leder. De sobere materie draagt de sporen van het vilmes nogmaals een verwijzing naar de oorsprong van het materiaal en het merk Lorenzo Lebon.

De zomertinten zijn ivoor, oud goud, koraalrood, wit, kaki en zwart.

Alle tassen hebben een lange en korte draagriem waardoor ze onder of op de schouder gedragen kunnen worden.