Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Sofie d'Hoore, herfst - winter 2005 -2006
Datum: 31 juli 2005

Reeds van in het begin brengt Sofie D’Hoore haar eigen visie op mode. In haar collecties staan realiteit en emotie centraal.

Deze perfectionistische ontwerpster heeft oog voor het kledingstuk in zijn geheel. Voor haar is mode immers wat ‘eronder’ gebeurt. En dat is merkbaar in haar collecties want onder haar discretie en obsessie voor stijl merken we steeds hetzelfde gevoel voor elegantie en raffinement dat zich aanpast aan onze wensen van vandaag en morgen. De stijl van Sofie D’Hoore is tijdloos maar modieus. Haar collecties evolueren uiteraard wel maar bevatten telkens een aantal stuks die lang meegaan.

Zo is er dit seizoen de lederen trench in chocoladebruin of het witte hemd in katoenpopeline. Twee stuks die jarenlang deel zullen uitmaken van de garderobe. Sofie D’Hoore houdt van een zekere easiness en haar kleding biedt dan ook heel wat bewegingsvrijheid en spontaneïteit. Volgende winter ontdekken we lange ballerinarokken in katoenorgandi, brede flanellen broeken die mannelijk aandoen en gedragen worden met grote ineen gedraaide truien of nauw aansluitend tricot in marineblauwe, roodoranje, parelgrijze en antraciet merinoswol.

Loszittende broeken à la Hepburn (met aanpassende taille, vloeiende en wijde pijpen) in 100% katoen worden gecombineerd met tweekleurige dubbele vesten... Ze kiest materialenmixen die steeds gemakkelijk te dragen zijn. Haar vrouwelijkheid is ongelimiteerd, zonder voorbedachte rade en ongekunsteld en komt op die manier tegemoet aan al onze natuurlijke wensen.

Doorheen haar collectie zien we hoe ze de kunst beheerst verschillende stijlen te combineren zonder af te doen aan een zekere zin voor classicisme. Het resultaat is een excentriciteit die wordt getemperd door traditionele touches zoals het gebruik van flanel, delicate lederen stukken (zowel accessoires als schoenen) en de pure snitlijnen.