Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Sofie d'Hoore, herfst - winter 2006 -2007
Datum: 13 september 2006

Sofie D’Hoore weet sinds jaren op een unieke manier traditioneel en modern te verweven tot een origineel geheel. Voor het seizoen Herfst-Winter 2006-2007 heeft haar collectie een ultramoderne toon, met subtiele retro accenten. De eenvoud en elegantie van deze geslaagde combinatie verleidt elke vrouw.

De Belgische ontwerpster brengt het beeld van de studente op internaat weer tot leven. In de collectie ontmoeten kleedjes in empirelijn, ontdekt in een geschiedkundig boek, de films van Hitchcock. De rechte rokken van Kim Novak en aansluitende korte of lange broeken worden gedragen met ballerina’s à la Jackie Kennedy of met naaldhakken.

Sofie D’Hoore leeft voor mode. Haar aandacht voor details garandeert een perfecte afwerking en een comfortabel gevoel. Een aansluitende mantel krijgt zakken met siernaad, een trui met plooitjes heeft knoopjes aan de schouders, een avondjurk krijgt gerafelde zomen.
Bij Sofie D’Hoore komen de materialen, zoals drill of katoensatijn, wol super 150, zijde, kasjmier en moleskin, helemaal tot hun recht.

Deze wintercollectie bevat ook heel wat tijdloze stukken, die toch een moderne uitstraling hebben en die men met plezier aantrekt. Er zijn tal van broeken, van smalle broeken tot hele brede, te combineren met bloezen met pofmouwen of met een bustier.

Bij deze ontwerpster krijgt moderne, vrouwelijke elegantie een nieuwe invulling. Luxe staat voor comfort en bewegingsvrijheid. De hals van de bloes kan losgemaakt worden. Het gilet met kangoeroemouwen wordt ’s avonds met een avondkleed met ontblootte schouders gecombineerd.
Dit avondkleed is trouwens omkeerbaar en is het perfecte antwoord op de veelzijdigheid van de vrouw. De ene kant is zwart en wit, en doet denken aan het Japanse minimalisme. De andere kant is met zijn ruitjesbedrukking een knipoog naar de jaren vijftig.

De creaties zijn er ook in mini en maxi versie zodat iedere vrouw vrij kiest wat ze aantrekt. De broeken zijn er in een korte en lange versie. De mantels zijn er ook in vestmodel en de modellen van de kleedjes vindt men ook terug in de hemden.

Modern wil ook zeggen dat men klassieke kleuren met felle tinten opfleurt. De elegantie van de niet-kleuren (zwart, donkerblauw, hazelnootbruin, bordeaux, beige, middelgrijs, antraciet, grafiet, wit) krijgt details in een ongewoon anijsgroen of oranje.

De accessoires - een baret, sjaals en handschoenen in kabelwol, een lederen zak en een lint in gros-grain, lederen beige laarzen - onderstrepen het tijdloze ritme van deze wintercollectie.