Kleding Kunst Juwelen & Accessoires Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Sofie d'Hoore, lente - zomer 2004
Datum: 22 januari 2004

Met haar extreme gevoeligheid en haar rigoureuze manier om de mode te benaderen is Sofie D’Hoore voor de collectie lente-zomer 2004 volledig meester van haar stijl. In tegenstelling tot veel designers die de ster voor één dag zijn, werkt ze aan een parcours zonder compromissen.

De sleutel tot haar succes kan in twee woorden uitgedrukt worden: respect en coherentie. Respect voor de vrouw die Sofie D’Hoore niet elk seizoen verplicht haar garderobe volledig te vernieuwen. Coherentie omdat ze trouw blijft aan haar uitgepuurde lijnen en aan haar schitterend bestudeerde pasvormen. In een soms schreeuwerige modewereld neemt haar collectie, één en al discrete verleiding, een aparte plaats in: ze mikt op kwaliteit, tijdloosheid en een duurzaam kleurenpalet. Wat haar het meest interesseert zijn kledingstukken die de zelfzekerheid en de persoonlijkheid van de vrouw onderlijnen.

Deze zomer concentreert Sofie D’Hoore zich voornamelijk op de katoenpopeline jurk in marineblauw, oranje, wit, kaki of witblauwe streepjes. Deze leidt ze af in verscheidene modellen: halternek, korte of lange ballonmouw, hemdjurken en jurken met boothals die de schouders delicaat ontbloot. Ze heeft eveneens topjes en rokken afgeboord met ruches die een luchtig volume creëren, vooral in combinatie met witblauw genopte zijden mousseline. Daarnaast zijn er shorts, minirokken, plooirokken, stropbroeken, parka’s en verschillende katoenpopeline hemden. Het oversized herenhemd versterkt de androgyne look van de collectie. “Mettre en ANGLAIS la citation exacte de O. Wilde” stelt Oscar Wilde. Waarom geldt dit niet voor de vrouw?

Dit seizoen werkt Sofie D’Hoore haar accessoires verder uit: de ceintuurs, de slippers en de sandalen doen ons nu al verlangen naar de zomer.