Kleding Kunst Juwelen Make-up & Beauty Kouter
In de kijker
Laat ons je contactgegevens na en wij brengen je geregeld op de hoogte via onze Nieuwsbrief
nieuwsbrief archief
Site Search


  
Wouters & Hendrix winter 2006 - 2007
Datum: 12 september 2006

“La vie est une comédie aux cent actes divers, et dont la scène est l’univers…”


De natuur en het leven inspireerden de W & H HW 2006-2007 collectie, vol gevoelens en emoties. Meegesleept door de natuurlijke wereld van planten en dierlijke figuren, gaan W&H op zoektocht tussen de geheime details van sierlijke bladeren en mythologische dieren. Hun juwelen stralen een bescheiden spontaneïteit uit, sterk beïnvloed door de fabels van Jean de La Fontaine (1621-1695).*
Sommige stukken roepen surrealistische beelden op die doen denken aan gemuteerde dierenfiguren: een pauw met parelmoer ingelegd, een hanger in de vorm van Pegasus, een libel met bronzen saffier als halsketting en een ring in de vorm van een fantastisch insect, stuk voor stuk droomjuwelen.

W & H gebruiken een gevarieerd aantal technieken, waarbij de halfedelstenen het eclectische van de uitgebeelde onderwerpen uitdrukken.
De nieuwe HW 06-07 collectie is rijkelijk ornamenteel, met veel lussen en bogen.
W & H gebruiken sensueel organische vormen om inventieve en vrouwelijke juwelen te creëren. Er heerst ook het gevoel van mysterie en fantasie.
De ontwerpers gingen op zoek naar symbolische thema’s, maar ook naar ornamentele patronen en bloemmotieven. In de HW collectie van W & H zijn deze elementen verheven tot de belangrijkste aandachtspunten.
En net zoals het altijd was, blijft het uiteindelijke doel van W & H de originaliteit van een juweel en niet enkel de intrinsieke waarde van de gebruikte materialen.

Dit universum van ideeën leidde W & H ertoe om een palet aan goud- en zilvertinten te gebruiken zoals roze goud of rodium. Hun juwelen combineren lichtdoorlatende halfedelstenen en organische materialen. Het diepe chocoladebruin van de rookkwarts en het felle absintgroene van de spinel gaan hand in hand met de poederige schaduwen van de verschillende barokke parels.

Deze collectie is één van de meest pure uitdrukkingen ooit van de essentie van
W & H, met het ingebedde verlangen om tot een explosie van de zinnen te komen dankzij de uitdrukking van puur vakmanschap. Hun geloof dat herinneringen kunnen behouden worden in een bezit is vertaald in de kostbare kenmerken van hun juwelen.


* Een Frans dichter die kritische fabels schreef over werklustige mieren, moedige leeuwen en onbezorgde sprinkhanen die nog steeds wereldwijd gelezen worden. De verhalen van de La Fontaine zijn niet enkel morele lessen, maar ook de uitdrukking van het plezier van het vertellen en van een grote variatie aan tonen.